Kódolt táncok, robotika, kincsvadászat – itt a Code Week 2020

2020-10-19

Idén is megrendezésre kerül október 10. és 25. között a programozás hete, azaz az European Code Week, mely a programozással és az ahhoz kapocslódó technológiák népszerűsítésére, és a közöségi élmények fokozására fókuszáló eseménysorozat.

Annak érdekében, hogy mégkönnyebben lehessen távolról csatlakozni az eseményekhez, egy virtuális naptáron keresztüllehet követni a kiemelt online események időpontjait. A programozási hét teljesidőtartama alatt böngészhető lesz a naptár, így egyszerűen lehet majd válogatnia kiemelt események közül, melyek kínálatában találkozhatunk robotikaworkshopokkal, e-learning-kurzusokkal és webináriumokkal is.

 A 2020-as esemény alkalmából ráadásul újtevékenység jelent meg a színen: a #CodeWeekDancekihívás. Ehhez iskolák, tanárok, könyvtárakt programozó klubok, vállalkozásokés közigazgatási szervek egyaránt csatlakozhatnak. A részvétel során lehetőségvan öt különböző tevékenységtípus közül választani, vagy saját eseménytszervezni, illetve hozzáadni azt a nyilvános eseménytérképhez. Mindezekrőlbővebb információt az esemény hivataloshonlapján lehet találni.

Mindeközben a programszervezőkcsapata új weboldalfunkciókat, erőforrásokat és kihívásokat is bemutat majd.Alessandro Bogliolo, az Urbinói Egyetem információfeldolgozási rendszerekkelfoglalkozó professzora és a programozási hét nagyköveteinek koordinátora aprogramozási hét virtuális kincsvadászatáról mesél majd.

A programokon való részvételingyenes, és lehetőség van nyíltan megosztani saját tevékenységeinket is.Minden érdeklődőnek világszerte lehetősége lesz részt venni az angol nyelvű,vagy a helyi nyelven tartott programokon.

További információkért keressefel a Code Week hivatalos honlapját!

A szöveg forrása: https://codeweek.eu/codeweek2020