Az Europass és a munka világa

Az Europass portálon nemcsak önéletrajzok és motivációs levelek készíthetők el, de egy teljes, személyre szabott profil hozható létre a sikeres karrierépítéshez. Ezen túl konkrét állások és tanulmányi lehetőségek is kereshetők. 

Az Europass szolgáltatásai lehetővé teszik:

  • digitális portfólió létrehozását, amelynek segítségével egyszerűen, biztonságosan és áttekinthető formában rögzíthetők a személyes adatok, mutathatók be a szakmai és tanulmányi tapasztalatok és képességek
  • egyedi, több stílusú álláspályázati anyag összeállítását. Az önéletrajz és motivációs levél négy minta alapján készíthető el, több féle színben, különböző betű méretek kiválasztásával
  • minden álláspályázati anyag és a karrierépítéshez szükséges dokumentumok (CV, motivációs levél, bizonyítvány, oklevél, referencialevél) biztonságos tárolását a digitális dokumentumtárban
  • a személyes profil akár 30 különböző nyelven történő létrehozását
  • állások és tanulási lehetőségek keresését, adott ország és különféle kulcsszavak megadásával. A készségek, érdeklődési körök, végzettség és szakmai tapasztalat alapján az Europass portál személyre szabott lehetőségeket kínál a felhasználónak.
  • a személyes profil egyszerű szerkesztését, módosítását. Így az önéletrajz könnyedén naprakészen tartható. 
  • a jelentkezések kezelését, áttekinthetőségét a Jelentkezéseim menüpont segítségével
  • a digitális készségek szintjének megismerését, az erősségek és a hiányosságok felmérését egy online teszt segítségével. Ennek eredménye hozzáadható az Europass profilhoz, így a munkáltatók számára láthatóvá válnak a digitális készségek.

Irány az Europass portál!     További információ az Europass portál használatáról

Ismerd meg az Europass dokumentumokat, melyek segítenek a karrierépítésben!

Az Europass dokumentumok részletesen bemutatják az elsajátított tudást, megszerzett készségeket, teljesített tantárgyakat, segítve ezzel a sikeres pályázást és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedést. 

  • Europass bizonyítvány-kiegészítő: részletesen bemutatja a megszerzett szakképesítést, s a képzés időtartama alatt elsajátított készségeket, kompetenciákat A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést külföldön is. 
  • Europass oklevélmelléklet: átláthatóvá teszi a felsőfokú végzettséget, a megszerzett készségeket, kompetenciákat és elért eredményeket külföldi munkáltatók és oktatási intézmények számára, így segítve a végzettség elismertetését. 

A legjobb karriertippekért olvasd az Álláskereső kisokost!   

Az Álláskereső kisokos című cikksorozatban hasznos tanácsok, karriertippek olvashatók arról, hogy hogyan írj jó CV-t, motivációs levelet, vagy hogyan készülj az állásinterjúra.

Az Europass Magyarország honlapján minta önéletrajzok és motivációs levelek is találhatók, melyek hasznosak lehetnek az álláspályázati anyag összeállítása során. A különböző pozíciókra, többféle munkakörre íródott dokumentumok példaként szolgálhatnak saját önéletrajzod és motivációs leveled megírásához. Az Europass önéletrajz szerkesztő felülete abban tér el a hagyományos önéletrajz készítő programoktól, hogy kitöltés közben tippekkel, javaslatokkal lát el. Kitöltése rugalmasan alakítható plusz szekciók hozzáadásával is, így egy teljesen személyre szabott dokumentumot lehet létrehozni vele, ráadásul 30 nyelven elérhető teljesen ingyen.

Europass portál     Álláskereső kisokos     Europass dokumentumok