Az Europass és a munka világa


Az Europass portálon nemcsak jó önéletrajzok és motivációs levelek készíthetők el, de egy teljes, személyre szabott profil hozható létre a sikeres karrierépítéshez. Ezen túl konkrét állások és tanulmányi lehetőségek is kereshetők. 

Az Europass szolgáltatásai lehetővé teszik:

  • Egy teljes digitális portfólió létrehozását. Ebben egyszerűen, biztonságosan és áttekinthető formában rögzíthetők az adatok, mutathatók be a szakmai és tanulmányi tapasztalatok és különleges képességek.
  • Az önéletrajzok és a motivációs levelek elkészítését többféle sablon alapján. Ezek egy digitális könyvtárban biztonságosan tárolhatók, minden szükséges dokumentummal - például oklevél vagy bizonyítvány másolattal, referencialevelekkel - együtt.
  • A személyes profil akár 29 különböző nyelven történő létrehozását, mely részben vagy teljes egészében megosztható munkáltatókkal, HR-esekkel vagy karrier-tanácsadókkal.
  • Konkrét állások és tanulási lehetőségek keresését, adott ország és különféle kulcsszavak megadásával. De nem is feltétlenül kell keresni, mert a készségek és érdeklődési körök alapján a rendszer magától is tesz javaslatokat.
  • A profil folyamatos módosítását vagy kiegészítését, így ahhoz akkor is érdemes visszatérni, ha már sikerült állást találni. A megújult Europass a tudatos és hosszú távú karrierépítést támogatja, így ha ismét aktuálissá válna az álláskeresés, vagy ha szeretné valamilyen területen továbbképezni magát, nem kell elölről kezdeni a procedúrát.

Amennyiben belföldön vagy külföldön szeretne dolgozni vagy tanulni - vagy külföldi tanulmányait itthon szeretné hasznosítani -, az Europass dokumentumok segíthetnek az elhelyezkedésben, hiszen azok diplomáját, bizonyítványát részletesen, akár a külföldiek számára is értelmezhetően írják le, hogy Ön milyen intézményben és pontosan mit tanult, milyen kompetenciákkal rendelkezik, vagy éppen milyen munkaköröket tölthet be végzettségével.

  • Önéletrajzát a megpályázandó állásra Europass önéletrajz formában küldje be, amely egy európai formanyomtatvány, s amely ingyenesen tölthető le. A sablon és önéletrajz varázsló segít Önnek önéletrajzát jól megírni.
  • OKJ-s szakképesítését ismertesse Europass bizonyítvány-kiegészítővel leendő munkavállalója számára.
  • Diplomáját, oklevelét pedig az Europass oklevélmelléklet segítségével teheti könnyen érthetővé, megismerhetővé és elismerhetővé a külföldi képző intézmények számára.