Hatékony munkaerő-keresés az Europass segítségével


Az online megtekinthető digitális portfólió, valamint a részletes és megbízható pályázati anyagok a munkáltatók számára is egyszerűbbé teszik a legmegfelelőbb alkalmazottak kiválasztását. Az Europass ráadásul nemcsak a pozíciók betöltését teszi egyszerűbbé, de a meglévő alkalmazottak fejlesztésében is segítséget nyújt. 

Megfelelő alkalmazottat találni kihívást jelent a sokszor nem elég részletes és hiteles pályázati anyagok miatt. A tanulmányi és képesítési eredmények értelmezése szintén nehézségeket okozhat, különösen a külföldi végzettségek esetében. Ezekre is megoldást kínál a megújult Europass.

Szolgáltatásainak köszönhetően:

1. Nemcsak önéletrajzok, de teljes álláskereső profilok tekinthetők meg.

A felhasználók saját profilt hozhatnak létre a portálon, melyet közvetlenül meg tudnak osztani a munkáltatókkal online. Az álláskeresők ebben kifejthetik, hogy milyen készségeket sajátítottak el, és azt is, hogy ezeket miként hasznosíthatják a cégen belül. 

2. Digitális dokumentumtáron belül lehet böngészni.

A felhasználók bármilyen dokumentumot tudnak tárolni a felületen, így nem csupán okleveleket és bizonyítványokat kaphat tőlük kézhez egy HR-es, de olyan munkákat vagy ajánlásokat is, melyekből jobban kirajzolódik, mire képes a jelentkező.

3.  Jobban megérthetők a jelentkezők készségei és végzettségei.

Az Europass dokumentumok egységes sémájának köszönhetően a bemutatott tudás és tapasztalat könnyedén hasonlítható össze a többi jelentkezőével. Kiderül belőlük, hogy pontosan mivel foglalkozott a pályázó a képzései során, illetve segítenek a leírt eredmények értelmezésében is. Kérje a jelentkezőket, hogy az Europass önéletrajzot és motivációs levelet használják, így Ön világos képet kaphat készségeikről és szakértelmükről.

4. Hitelesített információk kaphatók kézhez.

Az Europass szolgáltatásai hamarosan a feltöltött dokumentumok digitális hitelesítésének lehetőségével is kiegészülnek. Ez azt jelenti, hogy az azokat kiállító intézmények saját maguk igazolhatják az iratok valóságtartalmát elektronikus pecsétekkel. Az állásra jelentkezőktől így megbízható és garantáltan hiteles anyagok kaphatók kézhez online is. 

5. A szervezet egészének működése is fejleszthető.

A portál nem csupán az új munkaerő megtalálásában nyújt segítséget, de a meglévő alkalmazottak fejlesztésében is. Az egyéni portfóliókban mindenkinek lehetősége van részletezni saját készségeit. Ebből egyértelműen kiderül, hogy egyénileg és céges szinten hol tapasztalható hiányosság, azaz milyen kompetenciákat kell elsajátítani a még nagyobb hatékonyság érdekében.