Hatékony munkaerő-keresés az új Europass segítségével

Az Europass portálon megtekinthető digitális portfólió, valamint a részletes és megbízható pályázati anyagok a munkáltatók számára is egyszerűbbé teszik a legmegfelelőbb alkalmazottak kiválasztását. 

Az Europass ráadásul nemcsak a pozíciók betöltését teszi egyszerűbbé, de a meglévő alkalmazottak karrierútjának fejlesztésében is segítséget nyújt. Megfelelő alkalmazottat találni kihívást jelent a sokszor nemelég részletes és hiteles pályázati anyagok miatt. A tanulmányi és képesítési eredmények értelmezése szintén nehézségeket okozhat, különösen a külföldi végzettségek esetében. Ezekre is megoldást kínál a megújult Europass.  

megujult_europass_portal


Szolgáltatásainak köszönhetően:

1. Nemcsak önéletrajzok, de teljes álláskereső profilok tekinthetők meg.

A felhasználók saját profilt hozhatnak létre a portálon, melyet közvetlenül meg tudnak osztani a munkáltatókkal online. Az álláskeresők ebben kifejthetik, hogy milyen készségeket sajátítottak el, és azt is, hogy ezeket miként hasznosíthatják a cégen belül. 

2. Jobban megérthetők a jelentkezők készségei és végzettségei.

Az Europass dokumentumok (CV, motivációs levél) egységes szerkezetének köszönhetően a bemutatott tudás és tapasztalat könnyedén hasonlítható össze a többi jelentkezőével. Kiderül belőlük, hogy pontosan mivel foglalkozott a pályázó a képzései során, illetve segítenek a leírt eredmények értelmezésében is. Kérje a jelentkezőket, hogy az Europass önéletrajzot és motivációs levelet, oklevélmellékletet és bizonyítvány-kiegészítőt használják, így világos képet kaphat készségeikről és szakértelmükről. 

3. Hitelesített információk kaphatók kézhez.

Az Europass Digitális Hitelesítési Keretrendszer segítségével a feltöltött képesítéseket/elvégzett képzéseket igazoló dokumentumok digitális hitelesítésének lehetőségével is kiegészülnek. Ez azt jelenti, hogy az azokat kiállító intézmények saját maguk igazolhatják az iratok valóságtartalmát elektronikus pecsétekkel ún. digitális tanúsítványokkal. 

 Az állásra jelentkezőktől így megbízható és garantáltan hiteles anyagok kaphatók kézhez online is. Az Europass portál felületén a cégek is adhatnak digitális tanúsítványokat a saját képzéseikhez, amiket a felhasználók profiljaiba küldhetnek.  

5. A szervezet egészének működése is fejleszthető.

A portál nem csupán az új munkaerő megtalálásában nyújt segítséget, de a meglévő alkalmazottak kompetenciáinak fejlesztésében is. Az egyéni portfólióban mindenkinek lehetősége van részletezni saját készségeit. Ebből egyértelműen kiderül, hogy egyénileg és céges szinten hol tapasztalható hiányosság, azaz milyen kompetenciákat kell elsajátítani a még nagyobb hatékonyság érdekében. 

Az Europass digitális teszt segítségével megismerhető a digitális készségek szintje, az erősségek és a hiányosságok. A teszt a Digitális Kompetencia Keretrendszerre épül, és olyan kompetenciákat mér mint például problémamegoldás, digitális tartalomgyártás vagy biztonság. A teszteredménynek megfelelően a portál személyre szabott tanulási ütemtervet készít, és kurzusokat javasol a felhasználóknak, így segítve a digitális készségek fejlesztését és a már meglévő ismeretek magasabb szintre emelését. A felhasználók az elért eredményt hozzáadhatják személyes profiljukhoz is, így az alkalmazottak és az állásra jelentkezők digitális készségei átláthatóvá és megismerhetővé válnak.   


TOVÁBB A megújult europass PORTÁLRA!