Az Europass már az iskolában is segíti a karrierépítést!


Az Europass portál számos szolgáltatással támogatja a diákok fejlődését, illetve a munkakereséshez és tanulmányi lehetőségek megtalálásához is hozzájárul.

  • A portálon az álláskeresők és tanulni vágyók  strukturáltan rögzíthetik és rendszerezhetik készségeiket, kompetenciáikat és szakmai tapasztalataikat saját digitális portfólióikban.
  • Az Europass önéletrajz és motivációs levél többféle sablon felhasználásával is elkészíthető, és az egyéb dokumentumokkal együtt - oklevelek, bizonyítványok vagy referencialevelek - biztonságosan tárolhatók a platform digitális dokumentumtárában.
  • A felületen állások, illetve tanulmányi kurzusok között is lehet böngészni Európa-szerte, melyekre a rendszer magától is képes felhívni a felhasználó figyelmét a megadott készségek és érdeklődési körök alapján. 
  • A felület, mely könnyen kezelhető módon járul hozzá egy jó pályázati anyag összeállításához, a pályakezdők elindulását és a hosszú távú karrierépítést egyaránt támogatja.


Az Europass hasznos lehet:

Diákoknak,

akik saját portfóliójuk megalkotásával tapasztalataikat, tanulmányaikat, készségeiket és erősségeiket rendszerezhetik, majd ezeknek megfelelően karriercéljaik is elkezdhetnek formát ölteni. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy olyan képzést, illetve szakirányt/pályát válasszanak, ahol valóban kihasználhatják képességeiket, és ahol ki tudnak teljesedni. Ha a felhasználó már tisztában van saját céljaival, rögtön kereshet is hozzá illő tanulmányi vagy munkalehetőségeket az Europass portálján! 

Oktatóknak,

akik az Europass dokumentumai és szolgáltatásai, illetve a felületen található információk révén megismerhetik a különböző országok képzési és képesítési rendszereit. A bizonyítvány-kiegészítő, oklevélmelléklet, illetve mobilitási igazolvány dokumentumok kiállításával az intézmények további támogatást nyújthatnak diákjaiknak, ezáltal megkönnyíthetik végzettségeik és tapasztalataik elismertetését itthon és külföldön egyaránt. A jövőben arra is lehetőséget kínál az Europass, hogy az intézmények online hitelesíthessék az általuk kiállított hivatalos dokumentumokat.